Afdeling Eigenheid en Evenementen

Een televisieprogramma bedenken? Jouw idee voor een documentaire terugzien op Omroep Brabant? Dan is Varia & Evenementen jouw afdeling. Dit is de wieg van veel succesvolle formats zoals Carnaval Vurraf, Goeiemiddag Brabant en Zinderend Zuiden.

Schuilt er een echte programmamaker in jou? Dan ben je hier, op onze kleine, maar creatieve afdeling, op je plek. We bedenken constant onderwerpen en proberen zoveel mogelijk in te spelen op dat wat ons publiek wil. Dat doen we via tv, radio en online. Van televisieseries tot live-evenementen: het komt allemaal voorbij!

highlight

Niet lullen maar poetsen

Snel schakelen. Flexibel zijn. Niet lullen maar poetsen. Trouwens, je moet ook een goede babbel hebben. We overleggen namelijk veel met externe partijen. Organisatoren van evenementen, externe producenten, overheden en intern met zo ongeveer alle afdelingen. Zo krijg je immers dingen voor elkaar!

Thuis tussen trotse Brabo’s

Jij weet wat een kijker of luisteraar boeit. Soms krijg je zomaar een creatieve inval. Van die eurekamomentjes die je gewoon moét delen met je collega’s. Over collega’s gesproken: je kunt met iedereen werken – met of zonder zachte ‘g’.

Met freelanceredacteuren en producers bijvoorbeeld, maar met je vlotte babbel weet je ook overheden en andere externe partijen te overtuigen. Als het nodig is geef je tegengas. Soms zeiken we namelijk op alles om niets, maar stiekem vinden we werken bij Omroep Brabant het leukste dat er is. Je bent trouwens ook niet te beroerd om af en toe een kop koffie voor je collega te halen. Doen wij andersom ook voor jou. Kortom, je bent geweldig. Precies wat we zoeken. Bekijk dus snel of er nog een vacature voor je bij zit, want jij voelt je vast snel thuis tussen deze trotse Brabo’s.

“Ik kan en mag veel doen bij Omroep Brabant. En daar ben ik blij mee. Dat je de ruimte krijgt.”


Lees het verhaal van Pètry

Pètry Gamers, medewerker evenementen

Mijn eerste werkzame leven bij Omroep Brabant voltrok zich tussen 1989 en 1995. De vorige eeuw, inderdaad. Vanaf 2000 begon ik hier mijn ‘tweede leven’ en ik heb het tot nu toe nog erg naar mijn zin. In de eerste plaats vanwege de vele fantastische dingen die ik de afgelopen jaren heb mogen doen. Daarnaast spelen mijn collega’s een grote rol. Het prettige samenwerken zorgt voor veel werkplezier.

Ik heb veel kunnen en mogen doen bij Omroep Brabant. En daar ben ik blij mee. Dat je de ruimte krijgt. Maar ook dat je die kunt pakken als je zelf leuke dingen voorbij ziet komen. Dat je een podium krijgt voor je creativiteit. Het geeft me het gevoel dat ik nog altijd niet ben uitgewerkt bij Omroep Brabant.

Ik ontmoet veel mooie mensen met wie ik mooie dingen maak. Ik geniet er nog steeds van om via mijn omroep het gevoel van trots op andere Brabanders over te brengen. Kijk bijvoorbeeld maar eens wat we allemaal tijdens carnaval en met 3 Uurkes Vurraf losmaken.

Dat werkplezier, het contact met creatieve en hardwerkende collega’s, zorgt ervoor dat ik elke morgen met een goed humeur de reis - van bijna een uur! - van Raamsdonksveer naar Son maak!

En ook dit is Omroep Brabant!


Woorden zijn natuurlijk ook gewoon maar woorden. Werken bij Omroep Brabant. Dat moet je kunnen zien, voelen… en vooral beleven! Vandaar een kleine sfeerimpressie.

Scroll alvast door wat familiekiekjes en vergeet ook niet om de afdelingsvideo’s te bekijken.

Alle vacatures