j

Afdeling Human resources

Werving en selectie, opleiding en ontwikkeling. Adviseren en ondersteunen op het gebied van de personeelsstrategie. Het aanspreekpunt voor zowel medewerkers als management. Kortom, bezige bijtjes, die medewerkers van HR!

Als medewerker van het HR-team van Omroep Brabant moet je een hoop in je mars hebben. Deze kleine afdeling krijgt namelijk veel vraagstukken op het gebied van in-, door- en uitstroom voor haar kiezen. Dat gebeurt op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. ‘Denkende doeners’ dus, met oprechte interesse in het wel en wee van hun collega’s, waarbij ook het organisatiebelang meegenomen wordt.

highlight

Mede mogelijk gemaakt door HR!

Het doel? Medewerkers optimaal laten presteren in een veilige werkomgeving, om zo als organisatie de beste resultaten te krijgen. De werkzaamheden? Denk aan zaken als recruitment, arbeidsomstandigheden, het beantwoorden van personeelsvragen, het adviseren van het management en het uitvoeren van diverse administratieve taken. En wat dacht je van deze werken-bij website? Mede mogelijk gemaakt door HR!

Samen het verschil maken

Bij HR zijn we mede verantwoordelijk voor de volledige personele bezetting. Dat is uitdagend, maar vooral heel leuk. Aan ons namelijk de taak om mensen te coachen en aan te sporen om hun talenten te gebruiken en in te zetten. Door alles uit onze mensen te halen helpen we Omroep Brabant om te innoveren, veranderen en presteren.

Niet de minste rol, dus. Bovendien is het takenpakket zo breed dat het werk nooit saai wordt. Tenslotte krijg je er als bonus ook nog een stel gezellige collega’s bij. Allen met een gezonde dosis humor én relativeringsvermogen. Dus: wat wil je nog meer? Samen kunnen we zeker het verschil maken!

“Omroep Brabant is een groot, professioneel bedrijf, maar tegelijkertijd nog steeds een beetje een familie.”


Lees het verhaal van Virgenie

Virgenie van Esdonk, HR-medewerker

In de tijd dat ik jong was lagen de banen voor het oprapen. Maar wie wil er nu niet bij een echte omroep werken? De keuze was dus snel gemaakt. Op 1 juli 1985, ik was toen 19 jaar, begon ik bij d’n omroep die toen nog was gevestigd in Eindhoven. Inmiddels werk ik al 32 jaar bij dit mooie bedrijf.

Ik begon dus op de administratie. Omdat het bedrijf erg klein was werkte ik soms ook op het secretariaat of bij de telefooncentrale. In de jaren daarna groeide Omroep Brabant. In 1996 werd besloten dat er een ‘echte’ P&O afdeling moest komen. Dit werd mijn nieuwe domein. Nu, 20 jaar later, heb ik het op de HR-afdeling (voorheen P&O) nog steeds naar mijn zin. Ik houd me bezig met de personeelsadministratie en zorg voor de arbeidscontracten en alle mutaties daarop. Eigenlijk doe ik zo’n beetje alles voor het vaste personeel.

De sfeer is al die jaren goed geweest en is nog steeds goed. Ik heb altijd mogen werken met leuke collega’s om me heen. Omroep Brabant is een dynamisch bedrijf. Het is leuk om al die verschillende types om je heen te hebben. Omroep Brabant is een groot, professioneel bedrijf, maar tegelijkertijd nog steeds een beetje een familie.

En ook dit is Omroep Brabant!


Woorden zijn natuurlijk ook gewoon maar woorden. Werken bij Omroep Brabant. Dat moet je kunnen zien, voelen… en vooral beleven! Vandaar een kleine sfeerimpressie.

Scroll alvast door wat familiekiekjes en vergeet ook niet om de afdelingsvideo’s te bekijken.

Alle vacatures