Afdeling Marketing

Creatief. Strategisch. Analyserend. Een baan op de afdeling Marketing biedt volop afwisseling. Ondersteunend aan vrijwel het hele bedrijf, vervullen de mensen van deze afdeling een onmisbare gidsfunctie.

De afdeling Marketing is een kleine afdeling, waar ieder zo zijn of haar specialisme heeft. De sfeer is open en – verrassing! – communicatief. Precies zoals je zou verwachten van zo’n afdeling. Natuurlijk is er een gezamenlijk doel: de programma’s en de online content van Omroep Brabant zo goed mogelijk aan de man brengen!

Marketing helpt onze redactie om een zo goed mogelijk product te maken. Alles moet namelijk zo dicht mogelijk aansluiten op de wensen van het publiek. Of dat ook echt zo is wordt dagelijks gemeten. Daarnaast vinden er periodieke onderzoeken plaats. Daarmee kunnen we de redacteuren, verslaggevers en andere makers feedback geven op het effect van hun werk.

Bèkske koffie?

Heb je een achtergrond in marketing, communicatie, reclame of PR? Ben je creatief, maar ook niet vies van cijfertjes? Weet je wat je wilt? Heb je, net als de meeste Brabanders, de nodige dosis zelfspot?

En tenslotte ook nog eens genoeg discipline om met een losse sfeer om te kunnen gaan? Dan hebben we onze ideale kandidaat gevonden! Neus dus vooral eens tussen onze vacatures. Dan zou het zomaar kunnen dat we binnenkort samen even een bèkske koffie gaan drinken!

“Het leukste aan werken bij Omroep Brabant? De vrijheid die ik krijg om mijn functie uit te voeren!”


Lees het verhaal van Robert

Robert van Dongen, medewerker Marketing (data-analyse)

Sinds 2016 ben ik werkzaam als medewerker Marketing voor Omroep Brabant. De vacature voor Marketing Data Analist trok mijn aandacht vanwege ‘het gevoel van hier’. Dat sprak me meteen aan!

Als trotse Brabander ben ik namelijk opgegroeid met Omroep Brabant. Vroeger stond de radio thuis bij ons standaard afgestemd op Omroep Brabant, waarbij het weerbericht van Johan Verschuuren (‘Goeiemorrege!’) ’s ochtends voor een vertrouwd geluid zorgde. Dat vertrouwde gevoel kwam meteen terug toen ik het pand in Son binnenstapte.

Ik begin mijn werkdag met het checken van de nieuwsapp. Daarna zet ik de televisie aan. Uiteraard wordt deze afgestemd op Omroep Brabant. Het is belangrijk om te kijken en te luisteren naar wat onze klanten voorgeschoteld krijgen. Het leukste aan werken bij Omroep Brabant? De vrijheid die ik krijg om mijn functie uit te voeren!

Ik heb veel wisselende werkzaamheden. Er moet bijvoorbeeld regelmatig onderzoek uitgevoerd worden. Daarnaast geef ik veel rondleidingen aan klanten en help ik graag mee om grote evenementen zoals 3 uurkes vurraf tot een succes te maken!

En ook dit is Omroep Brabant!


Woorden zijn natuurlijk ook gewoon maar woorden. Werken bij Omroep Brabant. Dat moet je kunnen zien, voelen… en vooral beleven! Vandaar een kleine sfeerimpressie.

Scroll alvast door wat familiekiekjes en vergeet ook niet om de afdelingsvideo’s te bekijken.

Alle vacatures