Afdeling Mediafaciliteiten ICT

Zonder professionele ICT-systemen geen Omroep Brabant! En daarom is er de afdeling Mediafaciliteiten ICT. Hier vind je getalenteerde technici, verantwoordelijk voor de helpdesk en het systeem- en applicatiebeheer.

Allereerst is er de helpdesk. Deze collega’s leveren support op hardware, software en applicaties. Vragen van collega’s of storingen worden als het even kan direct zelf opgelost. Lukt dat niet? Dan wordt systeem- en applicatiebeheer ingeschakeld. Hier kunnen onze OB’ers ook terecht voor advies, aanschaf én inrichting op het gebied van netwerk-, systeem-, applicatie en werkplekbeheer.

highlight

Geen dag is ooit hetzelfde!

Als team zijn we er technisch verantwoordelijk voor dat de radio-, tv- en internetuitzendingen voor alle Brabanders optimaal beschikbaar zijn. Daarnaast is het beheren en doorontwikkelen van interne systemen één van onze vele uitdagingen. En geloof ons; er zijn véél interne systemen. Genoeg afwisseling en uitdaging dus. Geen dag is ooit hetzelfde!

Dagje meedraaien

‘Heulemaal’ gek van techniek. Dat moet je dus wel zijn als je hier wilt komen werken. Met die knappe kop van je ga je – binnen je eigen specialisatie - werken aan heel veel verschillende systemen. Voor verschillende mensen. Op verschillende locaties. Soms werk je in de radio- en televisiestudio’s. Soms op de redactie. Soms op locatie.

Een flexibele instelling en snel kunnen schakelen zijn daarom absolute vereisten. En dan moet je ook nog eens al die ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen bijhouden. Gelukkig staat ons team als een huis. Elkaar ondersteunen en vooral heel veel van elkaar leren, dat vinden we belangrijk op de afdeling Mediafaciliteiten ICT. Kun jij het bijbenen denk je?

“Nog nooit eerder heb ik bij een bedrijf gewerkt waar zoveel vlakken elkaar raken.”


Lees het verhaal van Samuel

Samuel Holtkamp, interne supportmedewerker

Werken hier is enorm gezellig. Ik kan er lang en uitgebreid over beginnen, maar het is hier op de afdeling kort gezegd ‘gewoon goed’. Je kan hier grappen maken die nodig zijn om je werk licht en luchtig te houden, maar iedereen weet ook wanneer er ‘gewoon gewerkt’ moet worden. Daarnaast is het werk vooral divers en uitdagend. Er is altijd wel iets te doen.

Nog nooit eerder heb ik bij een bedrijf gewerkt waar zoveel vlakken elkaar raken. Van audio, video tot aan ICT. Er is voortdurend genoeg bij te leren in een leuke werkomgeving. Maar wat doen we hier nu allemaal bij de support technici? Het begint met het ondersteunen van collega’s bij hun werkzaamheden. Van de catering in de kantine tot aan de cameramensen.

Je kunt het zo gek nog niet bedenken of ons telefoonnummer wordt gebeld. Bijvoorbeeld vanuit de SNG wagen die op locatie staat voor een nieuwsitem en die geen satellietverbinding kan maken, tot aan reparaties en schademeldingen van verslaggevers. Daarnaast wordt er natuurlijk ook aan kantoorautomatisering gewerkt, tegenwoordig is ICT niet meer weg te denken.

De schuiftafels in de audioruimte gaan uiteindelijk via het netwerk en ook de uitzendingen verlopen via het netwerk. Zo zie je maar dat ICT niet meer weg te denken is uit de dagelijkse gang van zaken.

En ook dit is Omroep Brabant!


Woorden zijn natuurlijk ook gewoon maar woorden. Werken bij Omroep Brabant. Dat moet je kunnen zien, voelen… en vooral beleven! Vandaar een kleine sfeerimpressie.

Scroll alvast door wat familiekiekjes en vergeet ook niet om de afdelingsvideo’s te bekijken.

Alle vacatures