Afdeling Mediafaciliteiten ICT

Zonder professionele ICT-systemen geen Omroep Brabant! En daarom is er de afdeling Mediafaciliteiten ICT. Hier vind je getalenteerde technici, verantwoordelijk voor de helpdesk en het systeem- en applicatiebeheer.

Allereerst is er de helpdesk. Deze collega’s leveren support op hardware, software en applicaties. Vragen van collega’s of storingen worden als het even kan direct zelf opgelost. Lukt dat niet? Dan wordt systeem- en applicatiebeheer ingeschakeld. Hier kunnen onze OB’ers ook terecht voor advies, aanschaf én inrichting op het gebied van netwerk-, systeem-, applicatie en werkplekbeheer.

highlight

Geen dag is ooit hetzelfde!

Als team zijn we er technisch verantwoordelijk voor dat de radio-, tv- en internetuitzendingen voor alle Brabanders optimaal beschikbaar zijn. Daarnaast is het beheren en doorontwikkelen van interne systemen één van onze vele uitdagingen. En geloof ons; er zijn véél interne systemen. Genoeg afwisseling en uitdaging dus. Geen dag is ooit hetzelfde!

Dagje meedraaien

‘Heulemaal’ gek van techniek. Dat moet je dus wel zijn als je hier wilt komen werken. Met die knappe kop van je ga je – binnen je eigen specialisatie - werken aan heel veel verschillende systemen. Voor verschillende mensen. Op verschillende locaties. Soms werk je in de radio- en televisiestudio’s. Soms op de redactie. Soms op locatie.

Een flexibele instelling en snel kunnen schakelen zijn daarom absolute vereisten. En dan moet je ook nog eens al die ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen bijhouden. Gelukkig staat ons team als een huis. Elkaar ondersteunen en vooral heel veel van elkaar leren, dat vinden we belangrijk op de afdeling Mediafaciliteiten ICT. Kun jij het bijbenen denk je?

“Om als Brabander voor “onze” omroep te mogen werken geeft een gevoel van trots!”


Lees het verhaal van Eric

Eric Vervoordeldonk, interne supportmedewerker

Via het uitzendbureau kwam ik in dit ‘warme bad’ terecht. Want dat is Omroep Brabant. De gemoedelijke sfeer maakt dat het super fijn is om hier te werken!

Mijn werkzaamheden? Het ondersteunen van collega’s van de helpdesk en systeembeheer, waar ik maar kan. Bijvoorbeeld door het registeren en up-to-date houden van de hardware in ons beheersysteem. Het aanmaken, bewaken en oplossen van storingsmeldingen. En het behandelen van alle andere vragen die binnenkomen. Ik ben er als er extra handen nodig zijn!

Mijn werk is divers, leuk en uitdagend. Vooral de complexiteit van de drie netwerken (kantoorautomatisering, audio en video) die we beheren, de koppeling tussen deze netwerken en de omgang met specialistische apparatuur, maken Omroep Brabant tot een interessante omgeving. Ik leer nog elke dag wat bij!

De kernwaarden van Omroep Brabant zie ik overal om me heen. Hier werken gepassioneerde mensen die het niet erg vinden om wat langer te blijven wanneer er écht iets af moet. Absoluut betrokken! En dan de Brabantse gemoedelijkheid: ook de directeur wordt hier gewoon met ‘je’ aangesproken. Over betrouwbaarheid kan ik kort zijn: afspraak is afspraak. Geen onzin, wanneer iets af moet zijn is het altijd af. Daar kun je van op aan.

Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van een organisatie die er echt voor de Brabander is! Om als Brabander voor “onze” omroep te mogen werken geeft een gevoel van trots!

En ook dit is Omroep Brabant!


Woorden zijn natuurlijk ook gewoon maar woorden. Werken bij Omroep Brabant. Dat moet je kunnen zien, voelen… en vooral beleven! Vandaar een kleine sfeerimpressie.

Scroll alvast door wat familiekiekjes en vergeet ook niet om de afdelingsvideo’s te bekijken.

Alle vacatures