Afdeling Vormgeving

Een klein, specialistisch team met enthousiaste, veelzijdige collega’s die zorgen voor de look & feel van alles wat hier gemaakt wordt. Dit zijn de ‘sfeermakers’ van Omroep Brabant. Welkom op de afdeling vormgeving.

Geen inhoud zonder vorm. En daarom heeft Omroep Brabant een speciale afdeling vormgeving. Dit kleine, maar specialistische team zorgt ervoor dat de boodschap van journalisten, programmamakers en andere collega’s zo aantrekkelijk mogelijk wordt verpakt.

highlight

Veeleisend, divers en creatief tegelijkertijd!

De werkzaamheden? Denk aan het maken van graphics voor tv en online kanalen. Het bedenken van promo’s voor programma’s. Het introduceren van een nieuwe huisstijl. Met verschillende, creatieve leveranciers een nieuw decor of zenderomgeving ontwikkelen. Veeleisend, divers en creatief tegelijkertijd!

Hard werken in een ’keigezellig’ team

Onze vormgevers geven Omroep Brabant een eigen gezicht. Deze creatieve breinen maken ons herkenbaar voor al onze kijkers, lezers en luisteraars. Hier weten ze alles over compositie, kleuren en beeldtechniek. Van decorontwerp tot grafisch ontwerp: bij elk project gaan de schouders er weer even enthousiast onder. Dat is hard werken, maar tegelijkertijd ‘keigezellig’!

Vormgeving levert ondersteuning aan meerdere afdelingen, zoals evenementen, marketing & communicatie en reclame. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online. De vormgevers zorgen voor een totaalpakket: van online reclame-uitingen en leaflets tot eigen commercials en pre rolls. Meer weten? Lees hier alles over de afdeling Reclame.

“Ik voel me verbonden met ons product. Het nieuws komt bij wijze van spreken uit mijn straat.”


Lees het verhaal van Xaveer

Xaveer van Lokven, vormgever

Mijn carrière begon bij RTL4, maar uiteindelijk koos ik ervoor om over te stappen naar Omroep Brabant. Ik voel me namelijk aangetrokken tot de regio. Verbonden met ons product. Het nieuws komt bij wijze van spreken uit mijn straat. Vrienden en familie spreken me dan ook vaak aan op wat Omroep Brabant allemaal uitzendt.

In mijn functie houd ik me voornamelijk bezig met de productie van promo’s voor onze programmering. Ik probeer onze slogan ‘het gevoel van hier’ te voeden. Daar hoort alles bij waar we in Brabant trots op kunnen zijn. Maar natuurlijk horen daar ook minder leuke zaken als drugsoverlast, criminaliteit of de vluchtelingenproblematiek bij.

Ik ben trots op Omroep Brabant. Tv is mijn speerpunt. Dat heb ik zien groeien. Waar we nu staan doet zeker niet onder voor Hilversumse maatstaven. Als afdeling ondersteunen we bovendien alle redacties.

Doordat we relatief klein zijn, hebben we korte lijntjes en worden we regelmatig betrokken bij het ontwikkelen van (online) concepten of programmaformats. Dat is de charme van werken bij een regionale omroep!

En ook dit is Omroep Brabant!


Woorden zijn natuurlijk ook gewoon maar woorden. Werken bij Omroep Brabant. Dat moet je kunnen zien, voelen… en vooral beleven! Vandaar een kleine sfeerimpressie.

Scroll alvast door wat familiekiekjes en vergeet ook niet om de afdelingsvideo’s te bekijken.

Alle vacatures